ASODAME - Associació de dones emprenedores de Barcelona

PARTICIPACIÓ OBERTA

En l'execució de les teves responsabilitats laborals, has tingut alguna experiència negativa pel fet de ser dona? En la creació de la teva empresa has patit tractes de desigualtat que penses que no haurien fet en un home? Ara tens l'oportunitat d'explicar el teu greuge!

ASODAME et convida a fer visible la realitat de moltes dones que sovint no s'expressa públicament.

Si et sembla injust que aquests fets no siguin visibles o que sistemàticament se'ls resti la importància que tenen, i que en casos d'homes seria un fet denunciat, participa!

L'associació no es fa responsable del contingut de la bústia

Qui fa aportacions s'obliga a observar un llenguatge respectuós.

Alguns testimonis aportats fins ara...
* els testimonis són visibles en l'idioma escrit per la usuària
Testimoni
2013-06-11 18:08:10
Incomprensiblement vaig patir un greuge masclista fomentat per dones, les meves companyes comandaments intermigs de l'empresa. Gratuitament van inventar-se que jo tenia una relacio amb el CEO. Vaig enterar-me tard, i va fer-me mot mal. Puc imaginar que volien desacreditar-me i no tenien cap altre manera de fer-ho, que inventar una patranya que no feia falta demostrar, sobetot perque ea poc provable que ens n'enteressim cap dels 2 afectats. El cert es que vaig sentir-me traida i enganyada per companyes amb les que aparentment tenia bona relacio i sobretot perque he vist que elles mateixes (dones entre 40 i 50 anys) tenen arrelats prejudicis d'altres epoques. Em pregunto què hauria passat si jo fos home i el CEO una dona... ??? Be, la resposta la sabem totes.
Angels
Testimoni
2011-10-21 09:34:55
Desde que era bien pequeña he ayudado a mi padre en su empresa de electricidad. He crecido entre cables,enchufes y demás.Acabada la antigua EGB ya tenia claro a que me dedicaría: quería ser delineante industrial y me puse a ello. Buenisimas notas en 1ºgrado. Cuando iba a comenzar 2ºmi padre me sacó del instituto para ponerme a trabajar en un supermercado porque según el,era un trabajo más para la mujer que lo que a mi me gustaba hacer. Fui creciendo marginada totalmente. Con el tiempo, aquel supermercado fracasó y volví de nuevo al negocio familiar,pero a la oficina.Tuve que aprender por mi cuenta como se hacian facturas,presupuestos,asientos,etc.. pero lo que yo queria era trabajar de verdad en las obras, aprender electricidad... otra vez se me fue negado.Cuando ya me fui haciendo mas mayor,decidi que aunque fuera duro y tuviera a este hombre en contra, lucharia por mis objetivos,pero nunca lo he tenido facil. Ahora en la actualidad y tras muchos intentos fallidos,tras muchas caidas e incluso depresiones,estoy estudiando Grado medio de Instalaciones Electricas y estoy en mi 2ºaño.Este verano he conseguido que me asegurara un mes, ¡¡un mes!! como oficial de 3º en mi categoria, un mes, despues de casi toda una vida a su lado.Ahora mi padre ya se ha jubilado y yo quiero hacerme con la empresa, no quiero que caiga en el olvido,(después de todo) aunque todavía tenga que aguantar que mi padre me diga que con 42 años para que quiero yo el carnet de instalador. Quiero levantar la empresa,que por cierto está muy estancada y desfasada porque este hombre nunca ha tenido visión de negocio. Necesito ayuda y no sé como hacerlo. Actualmente estoy desempleada, sin cobrar ninguna prestación,y empeñada en acabar mis estudios. No sé dónde acudir y buscando a traves de internet os he encontrado. ¿Me podeis ayudar? mil gracias y un saludo.
Matty
Testimoni
2011-02-02 12:15:34
-tinc 62 anys esperaba amb moltes dificultats jubilarme als 65..pero amb la nova llei ho tinc impossible als 65 tinc cotitzats 31 anys......el problema greu es que el treball que faig es de venda ambulant mercats i fires, que segons crec s´hauria de contemplar com un treball dur i de desgast i al aire lliure,fisicament com a dona impossible en aquestes edats(com els paletes o altres)i hauria de tenir jubilació anticipada per llei.
KATA

Aquest projecte s'ha realitzat amb el suport de
l'AJUNTAMENT DE BARCELONA - REGIDORIA DE DONES I JOVENTUT

© ASODAME Associació de dones emprenedores | asodame@asodame.com | nota legal
Moluanda Factoría DigitalMotorito, tu gestor de contenidos