El 4 de novembre es va presentar l’estudi ManagGend a la Facultat de Filosofia, Geografia i Història, estudi realitzat per la Universitat de Barcelona i on Asodame ha participat.
L’acte va ser obert per Eva Peruga, defensora d’Igualtat del Periódico, Ivet Castaño coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones i la Dra. Joana Sancho coordinadora del grup de Recerca Esbrina. En la taula rodona de debat sobre les conclusions de l’estudi hi van participar: Bernat Escudero, membre d’Homes Igualitaris, Anna Mercadé fundadora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Dr. Joan Mundet, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya i professor del departament de direcció i administració d’empreses i Lourdes Ribes com a presidenta d’Asodame.
La taula rodona va ser moderada per Olga Cabrera, directora d’Asodame i una de les investigadores autores del projecte Managgend. La presentació del projecte va anar de la mà de la nostra sòcia Dra. Virgínia Ferrer, professora, investigadora i Cap d’Estudis d’Educació Social de la Universitat de Barcelona, la qual com a responsable del projecte ens va explicar els trets més significatius dels resultats obtinguts en l’estudi ManagGend, ressaltant les llums i les ombres de l’escenari general sobre el directiu i la directiva de Catalunya, on les dones d’alta direcció estan essent un exemple de competències transformadores dins les nostres organitzacions. La cloenda de l’acte va ser feta per la nostra sòcia Susana Diaz.
En l’estudi també ha col·laborat la nostra sòcia Margarita Artal fundadora d’ Artau i Associats i experta en polítiques d’Igualtat.
A través d’aquest estudi ManagGend s’han presentat tota una sèrie d’indicadors de gestió i gènere per a la competitivitat i creixement dels sectors públics i privats de Catalunya. A través de l’estudi es fan recomanacions diverses: que les dones estiguin més representades en els càrrecs d’alta direcció, desenvolupar línies de recerca específiques sobre les dones, millorar la formació interpersonal, recursos i oportunitats de creació de xarxes professionals, formació de la direcció des del paradigma de la complexitat per gestionar contradiccions i paradoxes, etc…
Tota la informació del projecte la podeu trobar en l’enllaç adjunt: http://managgend.blogspot.com/